Jak powinniśmy się odżywiać

Dla wegetarian ważne jest, aby zjadać rozmaite rodzaje fasoli, dostarczających białka w bardziej zrównoważonych proporcjach niż w przypadku samych ziaren. Inni mogą wymagać jednak dodatku bardziej rozgrzewających składników, takich jak młoda cebulka, czosnek, imbir czy pieprz. Strefy refleksyjne reagują (poprzez przewód trawienny) na każde zakłócenie, następuje to z takich powodów jak: śniadanie powinno podtrzymywać nasze siły w pierwszej części roboczego dnia, toteż nie należy sobie go odmawiać. Zawsze wybierajmy potrawy zgodnie z tym jakie produkty są dostępne w danej porze roku. Potrawy wilgotne są potrzebne w okresach gorących i suchych. Jeśli szukasz zdrowych i dobrych posiłków azjatyckich, sprawdź Poznań gdzie zjeść.

Gotowanie jest prawdziwą sztuką. Przykładowo, osoba z infekcja drożdżakową powinna odstawić potrawy sfermentowane. Posiłki jesienno/zimowe muszą dostarczać nam dodatkowe paliwo w celu utrzymania energii i ciepłoty ciała. Produkty sojowe, tofu, tempeh, mleko sojowe oraz zdrowa żywność mogą z powodzeniem zastąpić produkty zwierzęce. Słyną one również z tego, że nadają ciału odczyn zasadowy, oczyszczają krew, pomagają rozpuścić tłuszcze i neutralizują oddziaływanie szkodliwych substancji.

Previous post Fachowiec u bram! – Dlaczego warto pytać i trzy razy przemyśleć
Next post Corporate identity